Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.2009, 23:27 #39
yalcin yetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır yalcin yetkin
Bronze Members

Red face Ögrenelim, Ögretelim...

Aspendos arkadas söyledigin herseye tarafim.
Arkadaslar hep "devlet ne yaparsa yapsin dogru yapiyor" anlaminda bir seyler söylüyor. birden aklima VIZONTELE TUGBA´nin bir sahnesi geldi.
Filmdeki devrimciler derneklerinin yildönümü icin daga büyük bir yazi yaziyor, karsi dernekte onun harflerini ertesi günü degistirip kendi derneklerinin ismini yaziyor, bunun üzerine iki dernegin de üyeleri arasinda kavga cikiyor. Tabi genc olduklari icin velileri ve kütüphane müdürü bunlari karakoldan rica ile almak istiyorlar. Tamda karakolda bir konusma geciyor. Kütüphane Müdürü komutana diyor ki devlet herseyin iyisini getirir mi? komutan da masrafli degilse evet. Kütüphane Müdürü cayin da iyisini iciyorsunuz diyor.
Bizler "benim gibi düsünenleri kastediyorum" hic kimsenin dini inancina karsi degiliz. Bu tür konulardan tartismalardan faydalanacaginiza, kendinizi gelistireceginize, ufkunuzu acacaginiza hala cami az cok saplantisina kapilmissiniz gidiyorsunuz.
Bizim halklarin, yani Türkiye halklarinin parasiz esit bilimsel egitime, esit yurttaslik hakkina, gercek demokrasiye, ekmege ve adalete, inanc özgürlügüne, Kadin erkek esitligine, cocuk haklarina, sosyal devlet yasalarina, dil özgürlügüne ihtiyaci var.
Sömürünün olmadigi, acligin olmadigi, hortumculugun olmadigi, dini istismar edip halki kullanan partilerin olmadigi, ezen ve ezilenin ortadan kalktigi, gercekten ADALETI savunan bir iktitadara, yani halkin kendi kendisini yönettigi Demokratik Halk Iktidarina, Bagimsiz, Demokratik, Sosyalist bir Türkiye´ye ihtiyacimiz var. Bunlari tartisalim. Bu sorunlar Türkiye´de yasayan bütün halklarin sorunudur.
Sözün kisasi ve özü günümüzün devlet yapisi var oldukca bu siraladiklarim olmaz.
Ancak ki düsünerek, örgütlenerek hateket edersek bunlari gerceklestirebiliriz.

"DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN!!! PIR SULTAN ABDAL"

Ögrenelim, Ögretelim... Indir

Konu yalcin yetkin tarafından (23.01.2009 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: baslik cikmamis